Podcast

Maxim Hartman: 'Ik vind verliefdheid echt een afschuwelijke ziekte'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Maxim Hartman: 'Ik vind verliefdheid echt een afschuwelijke ziekte'

[AVROTROS] Hij gelooft niet in relaties. Hij gelooft niet in de ware en hij is tegen verliefdheid. "Ik vind verliefdheid echt een afschuwelijke ziekte die ik zo snel mogelijk kwijt wil raken, het is vergelijkbaar met de griep. Het vertekent enorm, bijna alsof je onder invloed van drugs bent of je in een psychose verkeert."

{podcast audio="70332" caption="#5 Maxim Hartman" }

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

Waar Maxim wel in gelooft? Hij gelooft heilig in Frankenstein-liefde, oftewel meerdere vrouwen die voor hem samen de ware vormen. Een strategie die volgens hemzelf is voortgekomen uit pure zelfbescherming. Angst voor liefdesverdriet. "Ik ben wel eens naar de dokter gegaan met liefdesverdriet. Ik zei ‘ik houd het niet meer vol. Ik ben niet suïcidaal ingesteld, maar ik voel steken. Ik voel dat mijn celletjes kapotgaan, ik wil daar pilletjes voor’. Maar dat kon niet, hij zei dat ik er gewoon mee moest dealen."

{podcast audio="69500" caption="#4 Lize Korpershoek" }
{podcast audio="68691" caption="#3 Cornald Maas" }
{podcast audio="67781" caption="#2 Frans Bauer" }

Liefdeslessen

In de NPO Radio 1-podcast Liefdeslessen delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe houd je het zo lang mogelijk leuk? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Geloof je in monogamie? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen in je podcast-app en op nporadio1.nl/podcasts. Ook de liefdeslessen met Cornald Maas, Frans Bauer en Lize Korpershoek kun je hier beluisteren!

Ster advertentie
Ster advertentie