Podcast

Podcast De Dag: over kindercovid en vaccineren van kinderen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: over kindercovid en vaccineren van kinderen

Steeds meer landen vaccineren ook kinderen tussen de 12 en 16 jaar. Het roept de vraag op of Nederland dat ook moet doen en of het eigenlijk wel nodig is.

#840 - Over kindercovid en het vaccineren van kinderen - De Dag

De VS is deze week begonnen met het vaccineren van kinderen tussen de 12 en 16 jaar tegen corona. In Canada doen ze het al wat langer, Israel gaat er binnenkort mee beginnen en in Duitsland gaan er stemmen op om kinderen voor het nieuwe schooljaar begint, in te enten. Het roept de vraag op of Nederland ook kinderen vanaf twaalf jaar moet gaan vaccineren én of dat wel nodig is.

Want hoe gevaarlijk is corona voor kinderen zelf? In hoeverre dragen ze bij aan de verspreiding van het virus? En wat weten we over de veiligheid van de vaccins voor kinderen? Kinderarts, infectioloog en immunoloog Emmeline Buddingh van het het LUMC vertelt er vandaag over in podcast De Dag.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie