Podcast

Presidential Podcast: Een winnaar en een slechte verliezer

VPRO
foto: DonkeyHotey/Flickrfoto: DonkeyHotey/Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. Presidential Podcast: Een winnaar en een slechte verliezer

Of het nou de belangrijkste verkiezingen uit de geschiedenis van de Verenigde Staten waren, daar zullen toekomstige historici over oordelen. Heel erg spannend was het wel.

Een winnaar en een slechte verliezer

Ondanks alle waarschuwingen over rode en blauwe luchtspiegelingen en het feit dat één van die scenario’s zich feilloos ontrolde – de president leek in de verkiezingsnacht te winnen, door de in het stembureau uitgebrachte stemmen, maar zijn democratische rivaal bleek hem later op cruciale plekken, dankzij de later getelde poststemmen, toch nog te verslaan – heeft ook minstens half Nederland dagenlang nagelbijtend voor de televisie gezeten. En nu is er een gekozen president. En een zittende president die zich met hand en tand tegen de uitslag verzet.

En er zijn nog steeds NRC-correspondent Bas Blokker en VPRO-presentator Chris Kijne om alle uitslagen en het rumoer daaromheen voor u te duiden.

The Presidential Podcast van Bureau Buitenland

VPRO-presentator Chris Kijne en NRC-Amerikacorrespondent Bas Blokker bespreken tweewekelijks het laatste nieuws rond de Amerikaanse president Donald Trump. Wees op de hoogte en luister naar The Presidential Podcast!

Abonneer je hier op The Presidential Podcast in iTunes of beluister op Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie