Podcast

Podcast De Dag: Als je je moeder uit het verpleeghuis haalt

foto: ellen verbeekfoto: ellen verbeek
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Als je je moeder uit het verpleeghuis haalt

[NOS] Met alle schrijnende berichten die er de laatste tijd uit verpleeghuizen komen, vragen veel familieleden of naasten van verpleeghuispatiënten zich af of het niet beter is om hen mee naar huis te nemen.

Er zijn al mensen die dat hebben gedaan. In podcast De Dag vertellen twee van hen hoe ze dat hebben aangepakt en wat er bij komt kijken.

{podcast audio="126614" caption="#563 - Als je je moeder uit het verpleeghuis haalt" }

Ellen Verbeek woont samen met haar man Derk Sauer in Moskou, maar is tijdelijk terug naar Nederland gekomen om voor haar 88-jarige moeder te zorgen. Zij woonde sinds november in een kleinschalig verzorgingshuis in Enschede.

Verbeek wilde het haar niet aandoen om mogelijk een halfjaar lang geen familie te kunnen zien en ze maakte zich ook zorgen over het besmettingsgevaar.

Grote impact

De moeder van Greet Scholte is 86 en woonde al tien jaar in een verzorgingshuis. Maar voor haar vier dochters was het zo klaar als een klontje dat ze daar niet kon blijven zonder dat haar familie haar kon bezoeken. Twee dochters hebben een achtergrond in de verpleging en kunnen daardoor de verzorging op zich nemen.

Scholte en Verbeek vinden allebei dat de maatregel van het kabinet om de deuren van verpleeghuizen voor bezoek gesloten te houden, teruggedraaid moet worden. De besmettingen zijn volgens hen vooral een gevolg van een gebrek aan beschermingsmiddelen van het verzorgend personeel en de impact die het heeft op ouderen en hun families is veel te groot.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie