Podcast

Presidential Podcast: Van Bijna-dood tot Gedoodverfd

VPRO
foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Presidential Podcast: Van Bijna-dood tot Gedoodverfd

De come-back van Joe Biden tart alle alle wetten van het campagne voeren. Omdat hij met een hele wankele organisatie en eigenlijk zonder geld de grootste wederopstanding uit de Amerikaanse politieke geschiedenis bewerkstelligde: tien van de veertien staten die afgelopen super-dinsdag hun voorverkiezing hielden, werden overtuigend door hem gewonnen.

{podcast audio="125126" caption="#89: Van Bijna-dood tot Gedoodverfd" }

Nadat zijn overwinning in South-Carolina eerder al maakte dat zijn gematigde concurrenten Klobuchar en Buttigieg afhaakten en zich achter hem schaarden. Daarmee is het beeld van het Democratische speelveld in een klap omgedraaid: waar eerst de gematigde kant uiterst verdeeld leek, zijn het nu alleen Sanders en Elizabeth Warren nog die de stemmen aan de linkerkant verdelen. En de vraag is hoe lang dat duurt.

De democratische kiezer lijkt afgelopen dinsdag voor één ding gekozen te hebben: zekerheid zonder Trump; de president moet verslagen worden, maar verder moet er vooral niet teveel veranderen. En dat maakte Joe Biden van een bijna dode tot de gedoodverfde kandidaat, constateren NRC-correspondent Bas Blokker en VPRO-presentator Chris Kijne.

The Presidential Podcast van Bureau Buitenland

VPRO-presentator Chris Kijne en NRC-Amerikacorrespondent Bas Blokker bespreken tweewekelijks het laatste nieuws rond de Amerikaanse president Donald Trump. Wees op de hoogte en luister naar The Presidential Podcast!

Abonneer je hier op The Presidential Podcast in iTunes of beluister op Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie