Podcast

Podcast De Dag: hoe prins Andrew het Britse koningshuis laat wankelen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe prins Andrew het Britse koningshuis laat wankelen

Terwijl in New York de misbruikzaak tegen de Britse prins Andrew is begonnen, verblijft hij zelf op het koninklijke buitenverblijf Balmoral. "Het is de vraag of de Britse monarchie de komende twee generaties nog overleeft".

#925 - Hoe prins Andrew het Britse koningshuis laat wankelen - De Dag

De misbruikzaak tegen de Britse prins Andrew is begonnen. In een eerste pro-formazitting heeft de advocaat van de prins ontkend dat zijn cliënt een minderjarige vrouw heeft misbruikt. Volgens hem is de zaak mogelijk ook onwettig. Prins Andrew zelf zit op het koninklijke landgoed Balmoral, wat hem in de Britse pers de bijnaam 'runaway prince' heeft opgeleverd.

Het is de zoveelste bijnaam na een leven vol schandalen, zegt oud-Groot-Brittannië correspondent en koningshuiskenner Hieke Jippes in podcast De Dag. Ze zag Andrew veranderen van een jetsettende playboy in de jaren '80 in de paria van nu. Met alle zich opstapelende schandalen en de reactie daarop van Buckingham Palace twijfelt Jippes voor het eerst hoe houdbaar de monarchie in Groot-Brittannië nog is.

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie