Podcast
EO

Podcast 'Long Covid, de schaduwpandemie' nu ook prikkelarm beschikbaar

foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast 'Long Covid, de schaduwpandemie' nu ook prikkelarm beschikbaar

De podcast Long Covid, de schaduwpandemie, over de raadselachtige ziekte die tienduizenden Nederlanders treft, is nu ook beschikbaar in een prikkelarme versie. "Veel luisteraars hadden hier behoefte aan", vertelt maker Rianne van der Linden.

Mensen met ernstige langdurige Covid-klachten hebben vaak last van een overdaad aan prikkels. De podcast, waarvoor Darius Timmer muziek componeerde, is daarom voor veel patiënten wat te veel van het goede. Met de prikkelarme versie, waarin de muziek van Timmer niet te horen is en ook geluidseffecten eruit zijn geknipt, worden ze tegemoetgekomen.

Reacties van patiënten

"Toen de eerste afleveringen vorige week online stonden, kregen we van verschillende kanten reacties van Long Covid-patiënten die niet konden luisteren door de veelheid aan prikkels. Dat vinden wij natuurlijk heel vervelend voor hen, dus hebben we besloten om ook een prikkelarme versie te maken", vertelt Van der Linden, die samen met Anne-Sophie van den Toren de podcast maakt.

De eerste drie afleveringen van de podcast staan momenteel online. Ook de prikkelvrije versies daarvan zijn nu te beluisteren. Ze zijn te vinden in alle podcastapps, in dezelfde feed. In Spotify zijn ze te herkennen aan de roze versie van het logo. Het logo bij de reguliere versie is blauw.

Long Covid, de schaduwpandemie is nu te horen in onder andere Spotify, Apple Podcasts en de NPO Radio 1-app. De podcast is het best vindbaar als je 'schaduwpandemie' zoekt in je app.

Ster advertentie
Ster advertentie