Podcast

Europa Draait Door gaat met zomerstop; deze drie gesprekken móet je gehoord hebben

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Europa Draait Door gaat met zomerstop; deze drie gesprekken móet je gehoord hebben

Maar liefst 71 weken op rij maakten correspondent Tim de Wit en historicus Arend Jan Boekestijn hun podcast Europa Draait Door. Wekelijks spraken zij op vrijdag over het laatste nieuws vanuit Brussel en de Europese lidstaten. Omdat ze er even een paar weken tussenuit gaan, zijn hier een paar hoogtepunten van de afgelopen maanden.

De pandemie zou de economie helemaal kapotmaken, voorspelde menig politicus. In Europa Draait Door vertelde Matthijs Bouman dat het reuze meevalt. Het gesprek werd in februari opgenomen, maar is nog altijd hartstikke actueel.

Beluister de aflevering hieronder. Liever luisteren in een andere podcastapp? Check hier de links.

Europa Draait Door met Mathijs Bouman (26 februari 2021)

De afgelopen jaren was de Russische oppositieleider Navalny veel in het nieuws, maar het is onwaarschijnlijk dat Poetin de komende jaren zal afzwaaien. Toch zit hij op een doodlopende weg, denkt Ruslanddeskundige Derk Sauer, woonachtig in Moskou.

Een boeiend gesprek, hieronder te beluisteren vanaf minuut 17. Ook in andere podcastapps beschikbaar, zie hier.

Europa Draait Door met Derk Sauer (12 februari 2021)

Catherine de Vries van de Bocconi-universiteit in Italië ergert zich nogal aan het EU-debat in Nederland. Het is veel te simpel, zegt ze. Ze is kritisch op premier Rutte, die vaak Europa de schuld geeft als iets niet kan. Een scherpe visie, nog altijd interessant!

Vanaf minuut 13 hieronder, of in andere podcastapps.

Europa Draait Door met Catherine de Vries (19 februari 2021)

Europa Draait Door (EO) begon als Brexit: de Podcast en is inmiddels met tienduizenden luisteraars per week uitgegroeid tot één van de populairste podcasts van NPO Radio 1. Correspondent Tim de Wit kondigde onlangs aan zijn standplaats Londen te verlaten en weer naar Nederland te te gaan, maar dit betekent niet dat de podcast stopt. In augustus zijn ze er weer!

In de laatste aflevering voor de zomerstop zaten ook nog enkele podcasttips. Deze aflevering is hieronder te beluisteren:

De laatste Europa Draait Door voor de zomerstop

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie