Naar homepage
Podcast

Podcast De Dag: All the single daytjes - koopgekte in China. Volgt Nederland?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: All the single daytjes - koopgekte in China. Volgt Nederland?

[NOS - RAD1] Beyoncé had het vast niet zo bedoeld toen ze haar liedje Single Ladies schreef, maar speciaal voor alle vrijgezellen (en eigenlijk iedereen) vliegen de koopjes je vandaag om de oren. In China dan vooral, want daar is Singles Day het grootste shop-evenement van het jaar. In Nederland is het zo ver nog niet, al komen er ieder jaar steeds meer winkels bij die zich toch wagen aan Singles Day.

In De Dag vragen we aan hoogleraar bedrijfskunde Cor Molenaar of dit relatief nieuwe fenomeen hier ooit net zo groot kan worden als bijvoorbeeld Black Friday. Of is de markt inmiddels wel verzadigd met allerlei speciale koopjesdagen?

En hoe zit dat in China? Het begon ooit als een dag waarop vrijgezellen een beetje extra aandacht voor zichzelf hebben. Totdat webwinkel Alibaba yuan-tekens zag in het concept. Correspondent Sjoerd den Daas neemt ons mee in de shopmania die Singles Day heet.

Er staat vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie