Podcast

Rob Geus: ‘Mijn vrouw maakt de rubbertjes schoon’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Geus: ‘Mijn vrouw maakt de rubbertjes schoon’

Het is zijn tweede huwelijk. En als het aan hem ligt, zou hij graag nóg een keer trouwen. Maar dan wel met dezelfde vrouw.

{podcast audio="73566" caption="#9 Rob Geus" }

Het is niet moeilijk om een relatie met Rob Geus te hebben, want hij is naar eigen zeggen attent en zorgzaam. Dat zegt Geus in een nieuwe aflevering van de podcast Liefdeslessen. Verbeterpunten? Minder eigenwijs zijn - "Ik denk vaak dat ik gelijk heb, terwijl dat niet altijd zo is" én iets minder rommelig zijn. Wie Rob Geus vooral kent van zijn smetteloos witte jas in tv-programma ‘De Smaakpolitie’, zal verbaasd zijn dat Rob thuis zijn kleren regelmatig op de grond gooit en dat de rubbertjes van zijn koelkastdeur door zijn vrouw worden schoongemaakt.

Liefdeslessen

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

Je best blijven doen

Het was een heel lastig besluit om van zijn vorige vrouw te scheiden. "Mijn dochter was drie, ik verafschuwde altijd mensen met kinderen die uit elkaar gingen. Maar op een gegeven moment dacht ik ‘als je nu door gaat, dan ga je je eigen leven opgeven voor je dochter." Terugkijkend, omschrijft hij het als de beste keuze die hij gemaakt had kunnen hebben op dat moment. "Als je ziet hoe gelukkig mijn dochter en ik nu zijn en ook mijn ex-vrouw was al snel weer gelukkig met een nieuwe buurman, dan is alles op zijn pootjes terechtgekomen."

Een belangrijke liefdesles volgens Rob is dat je je best voor elkaar moet blijven doen. Zelf gaat hij twee keer per week naar de sportschool. Hij heeft een duidelijke boodschap voor de vrouwen die hij op het schoolplein ziet rondlopen: "Kom op, blijf investeren in jezelf. Je hoeft echt geen maatje 36 te hebben, maar blijf jezelf verzorgen en denk niet ‘ik heb een kind, ik doe een joggingbroek aan en ik was mijn haar drie dagen niet."

Onverzorgde vrouwen, dat vindt hij een enorme afknapper. "Als ik met een vrouw praat en mijn blik dwaalt af naar de handen om te zien of het er allemaal netjes uitziet en dan zie je van die afgebeten nageltjes…" Een andere afknapper is het voor hem als een vrouw niet kan koken: "Ik heb er helaas een paar in het verleden gehad die niet konden koken. Ik heb zelf drie kookboeken geschreven en dan zou het wel erg leuk wezen als één van die vrouwen mijn boek eens had doorgebladerd."

Luister ook:

{podcast audio="72701" caption="#8 Evelien de Bruijn" }
{podcast audio="71946" caption="#7 Ed Struijlaart" }
Ster advertentie
Ster advertentie