Podcast
NOS

Podcast De Dag: de macht van de Amerikaanse anti-abortusbeweging

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de macht van de Amerikaanse anti-abortusbeweging

Het recht op abortus voor Amerikaanse vrouwen staat meer onder druk dan ooit. Volgens nieuwssite Politico staat het Amerikaanse hooggerechtshof op het punt om het landelijke recht op abortus in te perken.

#1091 - De macht van de Amerikaanse anti-abortusbeweging

Direct nadat via de Amerikaanse nieuwssite uitlekte dat het hof waarschijnlijk twee eerdere uitspraken die het recht op abortus vastleggen gaat vernietigen, kwamen zowel voor- als tegenstanders van abortus naar het gebouw van het hooggerechtshof. Voorstanders vrezen inperking van de rechten van vrouwen, want als de plannen juist blijken, komt de abortuswetgeving weer te liggen bij de verschillende Amerikaanse staten en naar verwachting zal dan de helft een abortusverbod instellen. Een definitief besluit van het Hooggerechtshof wordt binnen twee maanden verwacht.

In september vorig jaar sprak Elisabeth Steinz in podcast De Dag met Amerika-deskundige Laila Frank. Zij gaf toen al aan dat de anti-abortusbeweging nog nooit zo sterk is geweest. Gezien en ongezien komt de pro life-beweging al jaren het dagelijks leven van Amerikanen in - en de gevolgen daarvan worden nu merkbaar.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Podcast De Dag

Elke werkdag biedt Elisabeth Steinz of Marco Geijtenbeek je twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl.

Voor de podcast Welkom in Washington maakte Laila Frank ook een aflevering over de anti-abortusbeweging in de Verenigde Staten

Ster advertentie
Ster advertentie