Podcast

Podcast De Dag: kanttekeningen bij de coronapil

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: kanttekeningen bij de coronapil

Groot-Brittannië heeft als eerste land ter wereld een pil tegen corona goedgekeurd: Molnupiravir van farmaceut Merck. Pfizer kondigt ook een coronapil aan.

#963 - Kanttekeningen bij de coronapil - De Dag

Groot-Brittannië heeft als eerste land ter wereld een pil tegen corona goedgekeurd: Molnupiravir van farmaceut Merck, in Europa bekend als MSD. Vandaag volgde Pfizer ook met de aankondiging van een virusremmende coronapil. De Europese toezichthouder, EMA, kijkt mee met de onderzoeken en komt binnenkort waarschijnlijk ook met een oordeel over Molnupiravir. Als alles meezit zou de pil in het eerste kwartaal van 2022 in Nederland gebruikt kunnen worden.

Hoe werkt de covidpil? Is het coronageneesmiddel het goede nieuws waar we te midden van de nieuwe piek aan besmettingen zo naar snakken? Een oplossing misschien voor ongevaccineerden? Of voor arme landen waar de vaccinatiecampagne moeizaam verloopt?

Internist-infectioloog Mark de Boer, ook voorzitter van de organisatie die artsen adviseert over de beste behandeling van covidpatiënten, kraakt in podcast De Dag een aantal kritische noten. En Amrish Baidjoe, veldepidemioloog en verbonden aan Artsen Zonder Grenzen, ziet in de pil wel goed nieuws voor armere landen, maar niet zozeer voor de behandeling of bestrijding van corona.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie