Podcast

Podcast De Dag: het inflatiemonster dat alles duurder maakt

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: het inflatiemonster dat alles duurder maakt

Of het nou speelgoed, benzine, gas, licht, kleding, of boodschappen zijn, werkelijk alles wordt duurder. Niet alleen hier, maar in heel de wereld.

#962 - Het inflatiemonster dat alles duurder maakt - De Dag

Het leven is de afgelopen maand flink duurder geworden. Veel mensen hebben het al gemerkt en vanochtend kwamen er ook cijfers die het bevestigen, want de inflatie is in Nederland met 3,4% en gemiddeld in Europa zelfs met 4,1% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het is de hoogste prijsstijging in bijna twintig jaar en de verwachting is dat het de komende maanden nog erger wordt. Het inflatiemonster waart rond over de hele wereld en dat heeft mogelijk grote gevolgen.

Econoom Edin Mujagic vertelt in podcast De Dag wat er aan de hand is: waarom containerschepen in grote getalen voor havens liggen te wachten, waarom er schaarste aan alles is, waarom dus alles duurder wordt, en wat dat voor ons en de economie betekent.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie