Podcast

Podcast De Dag: Eindelijk gaan we testen, testen, testen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Eindelijk gaan we testen, testen, testen

[NOS] De versoepeling van de coronamaatregelen gaan alleen door als het kán. Een belangrijke voorwaarde is dat we veel meer gaan testen en contactonderzoeken uitvoeren.

{podcast audio="127118" caption="#579 - Eindelijk gaan we testen, testen, testen" }


Dat zeiden premier Rutte en minister De Jonge gisteren tijdens de persconferentie waar zij het tijdspad voor de komende tijd presenteerden. Volgens critici loopt Nederland achter de feiten aan: andere landen begonnen al veel eerder met op grote schaal testen.

Welke tests zijn er, wat vertellen die ons, waarom kunnen we er nu opeens wel veel meer van uitvoeren en hoe helpen ze corona in te dammen? En dan dat contactonderzoek: hoe gaat dat in z'n werk, en waarom gaat daar nu zoveel aandacht naar uit?

In podcast De Dag praat arts en journalist Sophie Broersen van het vakblad Medisch Contact ons bij over alles rondom testen. En Putri Hintaran van de GGD Regio Utrecht vertelt hoe contactonderzoeken werken en of de GGD'en klaar zijn voor de stroom aan onderzoeken die er komende tijd aan zitten te komen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie