Podcast

Podcast De Dag: Aan huis gekluisterd door versoepeling

foto: ANP Xtrafoto: ANP Xtra
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Aan huis gekluisterd door versoepeling

[NOS] De coronamaatregelen in Nederland worden soepeler, maar dat is niet voor iedereen goed nieuws.

{podcast audio="127257" caption="#583 - Aan huis gekluisterd door versoepeling" }

De zogenoemde 'kwetsbare groepen' lopen meer risico op besmetting en moeten zelf maatregelen nemen om beschermd te blijven. Vaak betekent dat meer isolatie dan de afgelopen weken al het geval was.

Honderdduizenden mensen die normaal prima functioneren in de samenleving staan daardoor aan de kant en voelen zich vergeten. Mensen met een chronische ziekte of een verlaagde weerstand bijvoorbeeld, maar ook alle zeventigplussers die gewoon thuis wonen en zich fit en vitaal voelen.

In podcast De Dag pleiten ouderenbond Anbo en Iederin, het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte, voor een oplossing voor deze groepen. Ze kunnen niet zomaar apart gezet worden, zegt Iederin. De Anbo denkt aan meer testmogelijkheden voor ouderen. Verder vertelt Jennifer Brouwer hoe het is om in deze tijd met MS te leven.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie