Podcast
VPRO

Jacht op een spookachtige moordenaar

foto: Miriam Guttmannfoto: Miriam Guttmann
  1. Nieuwschevron right
  2. Jacht op een spookachtige moordenaar

Afgelopen nacht was tijdens het hoorspelhalfuur op Radio 1 het tweede deel van de misdaadserie 'De Blankenberge Tapes' te horen.

Maar duizenden podcastliefhebbers konden niet wachten tot dat moment. De VPRO serie van makers Tom Hofland en Pascal van Hulst, die sinds 6 mei volledig te beluisteren is, staat al sinds haar release op nummer 1 in de iTunes charts.

Populair

"Wanneer je begint aan de De Blankenberge Tapes wil je je koptelefoon op je hoofd houden tot de laatste aflevering," schreef LINDA.nl eerder deze week. "Je móét weten hoe het verder gaat met Maya en haar Tinderdate. En wat heeft de wrede moordzaak op de 27-jarige Hannah er precies mee te maken?"

Mysterieuze Tinder-match

In de eerste aflevering maken we inderdaad kennis met de 26-jarige Maya. De jonge Amsterdammer is, tot onvrede van haar vriendinnen, al tijden single en wordt zodoende op een jolige avond op Tinder gezet. Daar ontmoet Maya een oudere man waar ze in eerste instantie niets van moet weten, maar waar ze toch steeds meer van gecharmeerd raakt. Tegelijkertijd vertellen twee Nederlandse rechercheurs het verhaal van de verdwenen Hannah Rentmeester.

Niets is wat het lijkt

In de tweede aflevering komt daar nog een moordzaak bij, die de twee andere verhaallijnen aan elkaar lijkt te verbinden. Meer vertellen zou spoilers betekenen, maar houd er rekening mee dat op meerdere niveau's niets is wat het lijkt in deze serie.

Kan je niet wachten?

De laatste aflevering van De Blankenberge Tapes wordt vrijdagnacht om 00:00 uur in het Hoorspelhalfuur uitgezonden op NPO Radio 1. Kan je niet wachten? De hele serie is al te vinden in je favoriete podcast-app, zoals iTunes en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie