Podcast

Podcast De Dag: Pieter Omtzigt: van denker op achtergrond naar doorbijter op voorgrond

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Pieter Omtzigt: van denker op achtergrond naar doorbijter op voorgrond

In podcast De Dag een profiel van CDA-kamerlid Pieter Omtzigt, die zich onverwacht kandidaat stelde voor het lijsttrekkerschap van zijn partij. "Hij wil de Frits Bolkenstein van het CDA worden."

#620 - Pieter Omtzigt: van denker op achtergrond naar doorbijter op voorgrond - De Dag

Volkomen onverwacht stelde de Twentse dossiervreter Pieter Omtzigt zich kandidaat om lijsttrekker voor het CDA te worden en volgens een flitspeiling onder vijfhonderd CDA-leden ligt hij nu met 51% van de stemmen zelfs iets voor op de man die het zeker leek te worden: Hugo de Jonge. Vanavond is het eerste lijsttrekkersdebat en CDA-leden kunnen tot donderdag stemmen.

In De Dag schetst politiek verslaggever Marleen de Rooij een profiel van Pieter Omtzigt. Hoe heeft iemand die omschreven wordt als solistisch, rechtlijnig en moeilijk in de omgang zich zo geliefd gemaakt? En hoeveel kans maakt hij in een partij die al eens van hem af probeerde te komen en zijn bloed zo af en toe kan drinken?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie