Podcast
NOS

Podcast De Dag: Hoe smeed je een internationale coalitie?

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Hoe smeed je een internationale coalitie?

Premier Rutte is vandaag voor de tweede keer te gast bij president Trump in de Oval Office. Die ontmoeting komt op een pikant moment: de Amerikanen hebben Nederland niet alleen verzocht om een fregat te sturen naar de Straat van Hormuz, maar ook om bij te dragen aan een militaire missie in Syrië.

{podcast audio="112701" caption="#373 - Hoe smeed je een internationale coalitie?" }

Waar begint zo'n militair verzoek eigenlijk? Onderzoeker Danny Pronk en verslaggever Wilco Boom geven je in De Dag een kijkje voor én achter de schermen van het diplomatieke spel dat komt kijken bij militaire coalitievorming. Pronk: "Het persoonlijke component van wereldleiders wordt steeds belangrijker. Zeker Trump is daar erg van. In dat spel zal Rutte nu ook mee moeten."

Pronk en Boom leggen daarnaast uit waarom het vrijwel zeker is dat na de zomer een Nederlands fregat naar de Straat van Hormuz zal varen.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie