Podcast

Podcast De Dag: Wat de tweede golf anders maakt

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Wat de tweede golf anders maakt

[NOS] Hoe ver zijn we met de voorbereidingen op een eventuele tweede golf van coronabesmettingen in Nederland en met welke scenario's wordt er rekening gehouden?

{podcast audio="154415" caption="#607 - Wat de tweede golf anders maakt" }

De piek van de corona-besmettingen ligt nog maar net achter ons of er wordt alweer druk gewerkt aan draaiboeken voor een mogelijke tweede golf. De ziekenhuizen, verpleeghuizen en de politiek werken met verschillende scenario's en laten zich in ieder geval niet meer overvallen door het virus.

In podcast De Dag zet NOS-redacteur Bas de Vries uiteen met welke scenario's nu gewerkt wordt, hoe er geleerd wordt van nieuwe brandhaarden die elders in de wereld opduiken én van de golfbewegingen van pandemieën in het verleden. De toegenomen kennis over het virus, de praktische voorbereidingen in de zorg, de mogelijkheid om veel te testen en traceren en het bewustzijn bij mensen over de risico's - dat alles maakt volgens hem dat een tweede golf er sowieso anders uit gaat zien dan de eerste.

Politiek verslaggever Lars Geerts van de NOS vertelt hoe de politiek zich voorbereidt. En hoe, met de verkiezingen die steeds dichterbij komen, politieke partijen bij een mogelijke tweede golf een andere opstelling zullen hebben.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie