Naar homepage
Podcast

De podcast Aangenaam is terug met een tweede seizoen!

foto: SS Ranchifoto: SS Ranchi
  1. Nieuwschevron right
  2. De podcast Aangenaam is terug met een tweede seizoen!

[NTR] Podcast Aangenaam gaat op zoek naar de essentie van namen. Of je nu een unieke naam hebt, of juist een algemene, er zit achter elke naam wel een bijzonder verhaal. Waar komt je naam vandaan? Wat zegt een naam over iemand? In het tweede seizoen weer bijzondere verhalen.

Na een lange reis komt precies 70 jaar geleden het schip de SS Ranchi aan in Amsterdam. Aan boord gerepatrieerde KNIL-militairen en hun gezinnen. Een bijzondere reis, de Ranchi komt aan met maar liefst 37 passagiers meer dan waarmee het vertrekt. Een van de aan boord geboren baby's is Renny.

Renny is geboren op internationale wateren. In haar paspoort staat geen geboorteplaats, maar een coördinaat. En ze is vernoemd naar het schip waarop ze is geboren. Haar verhaal is aanleiding voor de podcast Aangenaam. Een serie bijzondere verhalen over namen.

Renny vertelt over de herkomst van haar naam tijdens een toevallige ontmoeting in een café. Pas maanden later valt het kwartje: dit is een prachtig verhaal voor een podcast! Maar hoe vind je iemand van wie je alleen de voornaam kent?

Je hoort het in de eerste aflevering van het tweede seizoen van Aangenaam: Renny!.

Meer lezen over de bijzondere reis van de SS Ranchi? Lees hier verder.

Aangenaam

De podcast is hier te beluisteren of via de bekende podcastkanalen. Aangenaam is gemaakt door Edda Heinsman, eindredactie Saar Slegers, eindmontage Olivier Rekers.

Met stemmen van: Henny Maud, Cees Slegers en Hans Noortman.

Ster advertentie
Ster advertentie