Podcast

Was Boris Johnson zieker dan hij deed voorkomen?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Was Boris Johnson zieker dan hij deed voorkomen?

[EO] Boris Johnson is aan de betere hand. Maar hij is nog lang niet in staat om weer te regeren. Hoe lang zal zijn afwezigheid nog duren? Correspondent Tim de Wit en historicus Arend Jan Boekestijn nemen de week van de Britse premier door in de nieuwste aflevering van hun podcast Europa Draait Door.

{podcast audio="126523" caption="Luister hier de nieuwe aflevering van Europa Draait Door" }

Want zelf deed Johnson voortdurend alsof het wel meeviel met zijn coronasymptomen en een ziekenhuisbezoek leek vooral uit voorzorg te zijn. Maar ineens eindigde hij op maandagavond op de intensive care. Was hij niet al die tijd al een stuk zieker dan hij deed voorkomen? Hoe meer er naar buiten komt, hoe meer het daarop lijkt.

Het tweede grote onderwerp van deze podcast is Duitsland. Al de hele coronacrisis lijken de Duitsers het goed voor elkaar te hebben. Een overschot aan IC-bedden, heel veel testen en een relatief gezien veel lager aantal doden dan omringende landen. Waar komt dat door? NOS-correspondent Wouter Zwart legt het vanuit Berlijn uit.

En tot slot verbazen Arend Jan en Tim zich over de steeds verder oprukkende complottheorie dat 5G-straling ervoor zorgt dat mensen sneller ziek worden en daardoor ook sneller het coronavirus oplopen. In Groot-Brittanniƫ en Nederland gaan steeds meer 5G-masten in vlammen op, terwijl er geen enkele wetenschappelijke studie is die aantoont dat er een verband is tussen 5G en corona.

Vanuit hun eigen quarantainestudio, aangekleed met wat kussens om het geluid te dempen, weer een heerlijke nieuwe aflevering van Europa Draait Door!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie