Podcast

Gegijzeld door een goed boek

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Gegijzeld door een goed boek

Jeroen Vullings en Pieter van der Wielen: t wee boekenliefhebbers die vaak te horen zijn op NPO Radio 1, praten aanstekelijk over vier pas verschenen boeken die hen aanspreken.

{podcast audio="92163" caption="#3 Jeroen Vullings en Pieter van der Wielen bespreken: De Vos, Misdaad en straf, Honden huilen niet en De hoogstapelaar " }

Hij is de koning van de thriller, zegt Pieter van der Wielen over de nieuwe roman van Frederick Forsyth met de titel De Vos, over een computerhacker die de Amerikaanse inlichtingendiensten tart.

Jeroen Vullings over dit boek: "In zijn genre is Forsyth bijzonder sterk. Hij is de grondlegger van het literaire genre faction: fictie gebaseerd op feiten. Over dit boek heeft hij acht jaar gedaan. Dit boek is meteen raak. Het is niet een literaire manier van schrijven, maar je bent meteen gegrepen en gegijzeld door mijn manier van schrijven."

Jeroen Vullings - vaste recensent van Nieuwsweekend (OmroepMax) – kiest voor de NPO Radio 1 boekenpodcast twee titels waarover hij enthousiast is:

De Vos van Frederick Forsyth

De Hoogstapelaar van Wessel te Gussinklo

Pieter van der Wielen - presentator van Nooit Meer Slapen – neemt deze twee boeken mee:

Honden huilen niet van Anne Moraal

Misdaad en straf van Dostojevski

Het boek van de Russische schrijver is een hervertaling van Hans Boland. Dostojevski publiceerde zijn boek in 1886.

Vullings las het boek als student. "Ik vond de hoofdpersoon fascinerend. Het maakte toen een verpletterende indruk op me. Het kerfde in mijn ziel."

Pieter van der Vielen vindt Misdaad en straf "fenomenaal spannend. Dit boek is niet weg te leggen."

"Karel van 't Reve noemde Dostojevski de leverancier van keukenmeidenromans. Het is nu een forse roman, meer dan een moralistisch en religieus schaakspel."

De debuutroman Honden huilen niet wordt door Pieter van der Wielen omschreven als "een magisch boek".

{podcast audio="88654" caption="#2 Mieke van der Weij en Wim Berkelaar bespreken: Onderdrukt door de Verlosser, Kafka's laatste proces, Vallen is als vliegen, De ontdekking van Elsschot" }
{podcast audio="82641" caption="#1 Jellie Brouwer en Pieter van der Wielen over: Seretonine, Nachtouders, Ooit gelukkig en Otmars zonen" }
Ster advertentie
Ster advertentie