Podcast

Coronavirus: vloek of zegen voor humor?

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Coronavirus: vloek of zegen voor humor?

"Wie coron A zegt, moet ook coron B zeggen", stelt Patrick Meijer, comedian bij het Comedyhuis in Utrecht. Hij vindt het coronavirus een dankbaar onderwerp. Zijn collega Hans Gommer vindt het virus eerder een vloek: "Het gaat alleen maar over dat virus."

In de nieuwste podcastaflevering van NPO Radio 1-collectief Alicante wordt het coronavirus behandeld. En wel met de nodige relativering.

Quarantaine-avontuur

Zo is er een jonge vrouw aan het woord die sprookjesachtig vertelt over haar quarantaine-avontuur, omdat ze misschien het coronavirus heeft. Isabelle (25) zit een week in quarantaine omdat zij ervan wordt verdacht het coronavirus mee te hebben genomen uit Noord-Italië.

Wat overkomt je allemaal tijdens zo’n week? Welke instanties komen op je af, hoe stressvol of juist saai is binnen moeten blijven, in zo’n unieke situatie?

Zegen of een vloek?

In een bruine kroeg worden de nodige grappen gemaakt over het virus. Wie spint garen bij de Corona-uitbraak? Alicante belt met bedrijven die er mogelijk nog wat extra’s aan verdienen. En hoe zit dat met comedians, is het virus een zegen of juist een vloek?

Quote

Je had natuurlijk coronvoor en corona

Patrick Meijer, comedian

De podcast van Alicante is online te beluisteren. Via podcast-apps of via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie