Podcast
AVROTROS

Giro: Kelderman, Arensman en de nieuwe Gesink

foto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Giro: Kelderman, Arensman en de nieuwe Gesink

Zonder Mathieu van der Poel in het roze en Tom Dumoulin in de top van het
klassement is er voldoende over voor De Kopgroep om enthousiast over te zijn.
Zo blijft Wilco Kelderman aangenaam verrassen en zijn er de jongelingen Thijmen
Arensman en Gijs Leemreize die zich goed laten zien. De laatste wordt ook wel
'de nieuwe Robert Gesink' genoemd en dat is nog familie ook!

#3 - Giro: Kelderman, Arensman en de nieuwe Gesink (S10)

En hoewel we met de Etna al een scherprechter achter de rug hebben, staan alle overgebleven favorieten binnen vijftien seconden van elkaar. Dat belooft nog wat voor komende zondag als er gefinisht wordt op Blockhaus!

Nummer vijf in het klassement is Mauri Vansevenant. Michael Boogerd koerste nog met zijn vader Wim, die in de Tour schaamteloos in de remmen kneep om zich van de rode lantaarn te verzekeren, want dat was lucratief. Wel was hij zo goed om zijn zoon naar Melchor Mauri te vernoemen, de man die samen met Boogerd in 1996 om de ritwinst in Aix les Bains leek te gaan strijden, tot hij in de stromende regen een bocht miste en Michael daarmee aan zijn 'eerste en mooiste overwinning' als profrenner hielp.

Vansevenant is een goede knecht en die krijgen lang niet de waardering die ze verdienen. In de rubriek Mart Demarreert vertelt Mart Smeets over Piet van Est, bijgenaamd De Vuurbal vanwege zijn rode haar. Hij was een knecht en waterdrager maar won in de Giro van 1961 toch een etappe.

foto: ANP

Piet van Est (Achterste rij, derde van rechts) met zijn wielerploeg in 1964

Signore 69 is de Kazach Vadim Pronskiy, die rijdt voor Astana van Aleksandr Vinokourov en dan is een goed verhaal nooit ver weg evenals een stevige beerput. Jojanneke noemt hem een wieler-cowboy, mild als ze is. Astana is overigens ook de ploeg waar legende Vincenzo Nibali nu voor rijdt. "De Haai" maakte vandaag in zijn woonplaats Messina bekend dat hij aan zijn laatste seizoen bezig is. Hij hield het daarbij niet droog, of het weemoed was of afschuw over het niet uitbetaald worden door zijn ploeg, daarover zijn de meningen verdeeld.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie