Podcast

Podcast De Dag: Als je door corona je kind niet meer mag zien

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Als je door corona je kind niet meer mag zien

[NOS] Kinderen van gescheiden ouders dreigen extra geraakt te worden door de coronacrisis.

De Nationale Adviesbalie, die juridisch advies geeft en mensen verbindt aan advocaten en mediators, vertelt in podcast De Dag dat zij signaleren dat veel ouders de situatie aangrijpen om hun kind niet meer naar hun ex te brengen.

{podcast audio="125607" caption="#551 - Als je door corona je kind niet meer mag zien" }

Dat herkent ook jeugdhulpverlener Erna Kamp. "Het zijn vooral de moeders die dit doen," zegt ze. "Zij trekken alles uit de kast om te voorkomen dat de kinderen naar de andere ouder gaan." Ze ziet het al gebeuren en spreekt van schrijnende situaties, waarbij kinderen hun ouders soms weken niet kunnen zien.

Hoe ga je er als kind mee om als de omgangsregeling ineens verandert of als de ene ouder de corona-maatregelen en adviezen strenger opvolgt dan de andere? Buddy-coördinator Demi Keppel van Vila Pinedo praat er veel over met kinderen. Als buddy kan ze kinderen via een app steun en een luisterend oor bieden. Ze zegt dat sinds de invoering van de corona-maatregelen het aantal verzoeken voor een buddy meer dan verdubbeld zijn. Om gezinnen met gescheiden ouders de coronacrisis door te helpen heeft Vila Pinedo een workshop gratis online gezet. In een week tijd meldden meer dan duizend mensen zich daarvoor aan.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie