Podcast

Bob Dylan is 80 jaar: geniet mee van deze muzikale special op NPO Radio 1

foto: Peter Pontiacfoto: Peter Pontiac
  1. Nieuwschevron right
  2. Bob Dylan is 80 jaar: geniet mee van deze muzikale special op NPO Radio 1

[VPRO] Bob Dylan is 80 jaar geworden en dat is groots gevierd in de BOBcast-special op NPO Radio 1. Met een speciaal gedicht van Nico Dijkshoorn en songs van Tim Knol, Lucky Fonz III en Freek de Jonge. Vier hier de 80e verjaardag van ''de meest invloedrijke kunstenaar uit de popmuziek'' mee.

Video niet beschikbaar

Bob Dylan wordt door velen beschouwd als de belangrijkste popmuzikant en tekstdichter van de afgelopen zestig jaar, en een cultureel-maatschappelijk icoon dat geen gelijke kent. Het afgelopen jaar probeerden Chris Kijne en Lars Hulshof in hun 26-delige BOBcast, samen met een grote variëteit aan Dylan-minnende gasten, het mysterie rondom dit culturele icoon te ontrafelen. In dit muzikale sluitstuk zijn Chris en Lars nog één keer in gesprek gegaan met een hele rits aan (bekende) enthousiastelingen over hun bijna jarige idool.

Ode aan Bob Dylan

Voor Nico Dijkshoorn is Dylan ''een schrijver die toevallig ook nog goede liedjes maakt.'' Ter ere van zijn verjaardag leest Dijkshoorn een Bob-gedicht voor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cabaretier Freek de Jonge interpreteert Bob Dylan liever dan dat hij hem vertaalt. Speciaal voor het Bob-feest zingt hij een actuele versie van 'Leven na de dood'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bonus-BOBcast

Als klap op de vuurpijl nemen Hulshof en Kijne nog een bonus-BOBcast op met Larry Campbell, de man die acht jaar lang een van de beste bands leidde die Dylan ooit begeleidden.

26. Bob, de finale - BOBcast

Benieuwd naar meer? Beluister hier alle afleveringen.

BOBcast

Op 24 mei 2021 wordt icoon Bob Dylan 80 jaar. In de aanloop daarnaartoe brengt de VPRO de BOBcast, een podcastserie in 26 delen, vanaf zijn 79e verjaardag. Dylan is wellicht de belangrijkste popmuzikant en tekstdichter van de afgelopen zestig jaar en een cultureel-maatschappelijk icoon dat geen gelijke kent.

Ster advertentie
Ster advertentie