Podcast

Mischa luistert podcasts: Op ons bord, Hardlooppodcast De Pacer en Datevermaak

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Mischa luistert podcasts: Op ons bord, Hardlooppodcast De Pacer en Datevermaak

[AVROTROS] Een betere podcastwereld begint bij jezelf. Daarom luister ik de hele dag door podcasts, op zoek naar parels, podcasts die je gehoord moet hebben. Natuurlijk houd ik jou op de hoogte van mijn zoektocht!

{podcast audio="111879" caption="VINK #10: Op ons bord - Hardlooppodcast De Pacer - Datevermaak - BNR De Wereld" }

Op ons bord

In de omschrijving van Op ons bord zie je al snel dat deze podcast door Albert Heijn wordt gemaakt. Een supermarktgigant die een podcast maakt die draait om de vraag wat goed eten nu eigenlijk is. ‘Ja, dan weet ik wel wat het antwoord op die vraag zal zijn’, dacht ik sceptisch. Dus ging ik extra goed luisteren, alert op slinks verborgen reclameboodschappen, maar die waren minder prominent aanwezig dan ik had verwacht. Wél hoorde ik de oprecht nieuwsgierige host Justin Verkijk interessante gesprekken voeren met bio-boer Gerjan over de duurzame weg die een bloemkool aflegt van grond tot schap en met Jeroen Willemsen van de Green Protein Alliance over plantaardige eiwitten. Natuurlijk zou het de podcast sterker maken als die geen commerciële opzet zou hebben, maar luisteraars die nu nog niet zo bezig zijn met goede voeding - ikzelf schaar mezelf daar niet onder - zullen zeker nieuwe dingen horen.

Hardlooppodcast De Pacer

Voordat ik deze podcast bespreek, moet je twee dingen van me weten: ik houd niet van hardlopen en ik houd helemáál niet van praten over hardlopen. Makers van de podcast Pim Bijl, sportjournalist van het AD, en Eric Brommert, race-regisseur van de Marathon Rotterdam, doen dat wel. Mét heerlijk Rotterdamse tongval. Rode draad is de voorbereiding van Pim op de Rotterdamse marathon van volgend jaar. Ze praten over looptijden, ze interviewen topsporters en geven praktische tips voor de gewone hardloper. Dat laatste vind ik zelf het meest interessant. Hoe je je toch iedere keer weer kunt motiveren voor je verplichte hardlooprondje, hoe je dat rondje zelf zo boeiend mogelijk houdt: 'ga eens linksom in plaats van rechtsom'.

Datevermaak ★★☆

"Disclaimer: In deze podcast kunnen harten worden gebroken." Als dit de eerste woorden van een podcast zijn, dan heb je mijn volledige aandacht. Lisa, Timo en Lieke bespreken in Datevermaak alle dilemma’s die bij het daten anno 2019 komen kijken. Voor welke dating-app kies je? Wat te doen als je geghost wordt? Wat is de scheidslijn tussen een scharrel en een kwarrel (kwaliteitsscharrel) en wanneer verwordt een kwarrel tot een prela (voorstadium van een relatie)? Als luisteraar heb je het gevoel alsof je met drie vrienden aan tafel datingverhalen uitwisselt. Extra genieten is het als één van hen (iedere aflevering is er eentje aan de beurt) op date gaat en daar tijdens én achteraf smeuïg verslag van doet ‘en toen begon hij me opeens vanuit het niets vol te zoenen (…) en toen zei ik doei en toen fietste hij mee (…) nou en toen is hij toch mee naar huis gegaan.’ Opvallend openhartig, herkenbaar voor de huidige daters en informatief voor de luisteraars die het datingstadium al zijn gepasseerd.

Benieuwd wat het VINK-panel van bovenstaande podcasts vindt? En nieuwsgierig naar fragmenten uit deze podcasts, zodat je zelf een oordeel kunt vellen? Luister dan nu naar VINK!

VINK, dé Podcastgids van Nederland

VINK, dé Podcastgids van Nederland, neemt je aan de hand door podcast-makend Nederland. Radiorecensent Vincent Bijlo, Volkskrant-recensent Stan Putman en NPO Radio 1-presentator Mischa Blok struinen door het alsmaar groeiende podcast-aanbod.

Vink luister je via de website en app van NPO Radio 1, iTunes, Google Podcast, Castbox en Stitcher. Wil je zelf VINK luistertips geven? Mail dan naar vink@avrotros.nl

{podcast audio="104337" caption="VINK #8: Politie Podcast - Van Gogh belicht: de brieven - Radio Bahamontes - Frankie" }
{podcast audio="99638" caption="VINK #5: Binnen de Muren - Waarom? Daarom! - Podplanten" }
Ster advertentie
Ster advertentie