Podcast

Podcast De Dag: 'Iedere democraat moet achter de Catalanen staan'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Iedere democraat moet achter de Catalanen staan'

Op de borst is een geel lintje gespeld. Met dat symbool protesteert de Catalaans-Nederlandse Laura Prat Bertrams tegen de gevangenneming van Catalaanse politici. Vandaag start namelijk het proces tegen twaalf Catalaanse leiders voor hun rol in het onafhankelijkheidsreferendum in 2017.

{podcast audio="78074" caption="De Dag #263: 'Iedere democraat moet achter de Catalanen staan'" }

De reactie van Madrid op dat referendum heeft haar politiek wakker gemaakt. "Democratisch gekozen ministers worden zonder enige vorm van proces opgesloten, 712 burgemeesters vervolgd en talloze websites uit de lucht gehaald. Dat zou niet mogen kunnen in een EU-lidstaat", aldus Prat Bertrams.

In podcast De Dag spreekt Lara Rense met Prat Bertrams, die zich vanuit Nederland inzet voor vrijlating van de Catalaanse leiders.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie