Podcast

Podcast De Dag: hoe Poetin zakendoet met de VS

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe Poetin zakendoet met de VS

In de eenentwintig jaar dat president Poetin aan de macht is, heeft hij al vijf Amerikaanse presidenten meegemaakt. Zijn houding ten opzichte van hen verandert eigenlijk nooit.

#862 - Hoe Poetin zakendoet met de VS - De Dag

Onder grote internationale belangstelling gaan de Amerikaanse president Biden en de Russische president Poetin met elkaar in gesprek tijdens een ontmoeting in Genève. Een symbolische plek, want daar zijn in het verleden ook belangrijke ontmoetingen geweest tussen de VS en Rusland om de onderlinge verhoudingen te verbeteren. Momenteel is de relatie volgens beide landen tot een dieptepunt gedaald en zowel Poetin als Biden maken elkaar publiekelijk uit voor rotte vis.

Maar, zo zegt Ruslanddeskundige Helga Salemon in podcast De Dag, of je Poetin nou vriendelijk tegemoet treedt of hem een moordenaar noemt, zoals Biden heeft gedaan, dat maakt voor het resultaat van zo'n ontmoeting niets uit. Poetin doet zaken vanuit een heel ander perspectief. "Rusland is een hindermacht geworden," aldus Salemon. "Ze kunnen niets constructiefs doen, ze kunnen alleen maar afbreken."

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie