Podcast
AVROTROS

Drie podcastluistertips: Babylon, Gitaarmannen, Tussenuur

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Drie podcastluistertips: Babylon, Gitaarmannen, Tussenuur

We blijven binnen in deze tijden van corona. Dat betekent meer tijd om naar podcasts te luisteren. Maar welke? Miss Podcast geeft deze week iedere dag drie podcastluistertips.

Babylon

Rob heeft na een stressvolle periode behoefte om er even tussenuit te gaan. Hij belandt op een camping in Babylon, Tsjechië. Hij ontmoet er een heel mooi meisje en er bloeit iets op. Het klinkt als een romantisch avontuur, maar de realiteit is anders. Of toch niet?

Deze driedelige serie wil je in één keer beluisteren. Babylon wordt gemaakt door Tom Hofland en Pascal van Hulst, dezelfde makers als van de podcast De Blankenberge Tapes.

Luister naar de podcast Babylon of via je favoriete podcastapp.

Gitaarmannen

Muzikant Ed Struijlaart houdt van zijn gitaar. En hij houdt van praten over zijn gitaar. Met andere muzikanten die ook niet zonder hun gitaar kunnen. Dát is de podcast Gitaarmannen, stuk voor stuk aanstekelijk enthousiaste gesprekken.

En de grote gitaarmannen? Die komen allemaal voorbij: Harry Sacksioni, Spike, Anne Soldaat en gelukkig is er ook plek voor gitaarvrouwen, zoals Stephanie Struijk.

Luister naar de podcast Gitaarmannen of via je favoriete podcastapp.

Tussenuur

Tot slot een podcast voor de niet-schoolgaande jongeren. In Tussenuur vertellen en discussiëren jonge mensen over uiteenlopende onderwerpen. Vaak met ervaringsdeskundigen en experts.

Aansprekende onderwerpen, zoals het verhaal van Costa die vertelt hoe het is om in een jeugdgevangenis te zitten. Lisa vertelt hoe ze in handen viel van een loverboy. En een discussie: is het nu juist wel of niet slim om psychische problemen op je werk te melden?

Luister naar de podcast Tussenuur of via je favoriete podcastapp.

Podcasttips van Miss Podcast

Mischa Blok presenteert Miss Podcast, iedere maandag- tot en met donderdagnacht van 01:00 tot 02:00 uur op NPO Radio 1. Daarna is het ook te beluisteren als podcast in iTunes of via de site van NPO Radio 1. Benieuwd naar meer podcastrecensies? Luister dan naar VINK, dé podcastgids van Nederland!

Ster advertentie
Ster advertentie