Podcast

Podcast De Dag: Waarom de WHO China te vriend wil houden

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Waarom de WHO China te vriend wil houden

[NOS] De wereldgezondheidsorganisatie is de laatste tijd onder vuur komen te liggen.

{podcast audio="126762" caption="#567 - Waarom de WHO China te vriend wil houden" }

Volgens de Amerikaanse president Trump houdt de VN-organisatie China de hand boven het hoofd, terwijl dat land de risico's van corona aanvankelijk wegmoffelde. En Trump is niet de enige met kritiek: ook Japan vindt dat de WHO de oren te veel laat hangen naar de Chinese overheid en Australië heeft om een onafhankelijk onderzoek gevraagd.

In deze aflevering van de Radio 1 podcast De Dag vertelt NOS-redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink waar die kritiek vandaan komt. Er zijn volgens hem strategische overwegingen om de lijnen met China open te houden, maar er is ook wel het een en ander aan te merken op WHO-chef Tedros. Verder verklaart de kritiek op de WHO na virusuitbraken in het verleden mogelijk waarom er gehandeld wordt zoals nu gebeurt.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie