Podcast

Podcast De Dag: Alles over de vaccin-doorbraak

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Alles over de vaccin-doorbraak

Het is misschien wel het grootste corona-nieuws van het afgelopen halfjaar: Pfizer lijkt een coronavaccin ontwikkeld te hebben dat het risico op besmetting met 90% verlaagt. Te mooi om waar te zijn?

#712 - Alles over de vaccin-doorbraak - De Dag

Het was misschien wel het grootste corona-nieuws van het afgelopen halfjaar: farmaciebedrijf Pfizer lijkt een werkend coronavaccin ontwikkeld te hebben dat het risico op een besmetting met 90% verlaagt. Is dit de doorbraak waar we allemaal zo vurig op zaten te wachten of is het te mooi om waar te zijn? Wat weten we over het vaccin, hoe werkt het en wat zijn de haken en ogen? En waarom temperen regeringsleiders en politici de verwachtingen?

"Het is zeker een doorbraak," zegt NOS-redacteur Ben Meindertsma in podcast De Dag. Hij volgt de race naar een coronavaccin al vanaf het begin nauwgezet. Bijzonder is volgens hem met name dat dit het eerste zogeheten mRNA-vaccin is, waarbij een nieuwe techniek is gebruikt waar al veel van werd verwacht maar die de verwachtingen overtreft. Dat is ook goed nieuws voor drie van de zeven andere vaccins die nog in de race zijn en dezelfde techniek gebruiken.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie