Podcast

Zin in een absurde kantoorliefde vol met zombies?

foto: Texas Schiffmacher / VPRO Gidsfoto: Texas Schiffmacher / VPRO Gids
  1. Nieuwschevron right
  2. Zin in een absurde kantoorliefde vol met zombies?

[VPRO] In de nieuwe podcast Gothrecht is een saai kantoor het toneel van een absurd liefdesverhaal. Gothrecht is een fictie podcast door Pepijn Lanen, met Georgina Verbaan en Achmed Akkabi in de hoofdrollen. Voor wie niet genoeg kan krijgen van romantische actiekomedies met zombies.

Trailer - Gothrecht

Absurde humor

Gothrecht is een episch en absurdistisch audiodrama, bestaande uit zes delen vol muziek en theatrale onderbrekingen. De luisteraar volgt de jonge Goth-vrouw Brinta die zich voor de liefde een weg baant uit het eigenaardige Pierre Bokma-complex.

In deze podcast volgt de luisteraar Brinta's verhaal door de ogen van de alwetende verteller (Pepijn Lanen) afgewisseld met dialogen tussen verschillende personages - vertolkt door een sterrencast met o.a. Georgina Verbaan, Achmed Akkabi, Annet Malherbe, Herman Koch, Monica Geuze, Ruben Nicolai, Pierre Bokma, Shahine el Hamus en nieuwkomer Zoë Sabajo.

Deze meeslepende audioserie is naast een coming-of-age-verhaal ook een romantische actiecomedy met zombies, niet gespeend van sociaal commentaar. Dit alles in de voor vele herkenbare setting van het kantoorleven. Zelf zegt Pepijn over Gothrecht: ''Het is een fictionele podcastserie in de traditie van specifiek Nederlandse wringende en vervreemdende humor: De tijden worden duisterder en de mensen alleen maar zuurder, maar daarom valt er ook meer te lachen. Humor is een serieuze zaak, wat men maar al te vaak vergeet.''

Faberyayo

Pepijn 'Faberyayo' Lanen (1982) is een Nederlandse artiest die deel uitmaakt van de rapformatie De Jeugd van Tegenwoordig en popgroep Le Le. Ook heeft hij solo verscheidene albums en mixtapes uitgebracht, onder meer met producer Benny Sings en Stippenlift.

Hij schrijft verhalen en columns voor diverse tijdschriften en debuteerde in 2013 als auteur met de verhalenbundel Sjeumig. In 2016 verscheen zijn debuutroman Naamloos die in 2018 werd opgevolgd door El Dorado, een 'graphic novel' met tekenaar Floor van het Nederend. In 2019 bracht hij Het wapen van Sjenguit en een kinderboek Barry en Bu.

Onlangs verscheen zijn nieuwste boek Vad3r: een intiem portret van ouderschap. Pepijn maakt samen met Yousef Gnaoui (Sef) voor de VPRO ook de podcast New Emotions.

Aflevering 1: een zalige werkweek - Gothrecht

Meer informatie over de podcast vind je hier.

Gotrecht

Gotrecht is wekelijks te beluisteren via vpro.nl/gotrecht, nporadi1.nl/podcasts en alle populaire podcastplatforms. Een productie van de VPRO samen met Palentino Media en NPO Radio 1, met medewerking van het NPO-fonds.

Ster advertentie
Ster advertentie