Podcast

Vier gloednieuwe podcasts in aantocht bij NPO Radio 1

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier gloednieuwe podcasts in aantocht bij NPO Radio 1

Het aantal podcastgebruikers bij NPO Radio 1 steeg afgelopen jaar met ruim 40 procent. Ook in 2020 blijven we met nieuwe titels komen met kwalitatief sterke audioproducties die je wilt horen. Dit zijn de vier kersverse podcasts die in januari en februari uitkomen.

Verstilde Verhalen

Ons land telt vierduizend monumenten ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. De podcast Verstilde Verhalen (OmroepMax) brengt twaalf monumenten tot leven door de verhalen erachter te vertellen. Met getuigen en nabestaanden. Het zijn aangrijpende verhalen bij 75 jaar vrijheid die we dit jaar vieren. Vanaf 22 januari zijn de eerste afleveringen te beluisteren.

De man en de maan

Een Nederlandse sterrenkundige heeft zich vastgebeten in een maanmissie. Hij wil weten wat er net na de oerknal gebeurde en daarvoor is nodig dat hij de achterkant van de maan bestudeert. De astronoom gaat in zee met Chinese ruimtevaarders. Saar Slegers volgt hem in de podcast De Man en de Maan (NTR) op de voet in zijn missie om zijn wetenschappelijke droom waar te maken. Vanaf 30 januari te beluisteren bij NPO Radio 1.

God's President

Tientallen miljoenen Amerikanen zien in president Donald Trump een reddende engel, gezonden door God. In de vijfdelige podcastserie God's President (EO) reist Robin de Wever naar de Amerikaanse Bible Belt, waar conservatieve christenen wonen die de president door dik en dun steunen, met de hand op de Bijbel.

Wie zijn deze mensen? Hoe zien zij Trump en waarom verschilt dat zo sterk van het beeld dat in Europa heerst over de president? Vanaf 6 februari beschikbaar.

Kwaad Bloed

Kwaad Bloed (VPRO) is een serie waargebeurde misdaadverhalen over moord en doodslag op het platteland in Nederland. Maker is Jacqueline Maris brengt reconstructies met betrokkenen. Vanaf 26 januari te beluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie