Podcast

Podcast De Dag: Bolsonaro wankelt te midden van straatprotesten Brazilië

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Bolsonaro wankelt te midden van straatprotesten Brazilië

[NOS] President Bolsonaro heeft Brazilië in de 1,5 jaar dat hij aan de macht is tot op het bot verdeeld. Terwijl het aantal coronadoden dagelijks met enorme aantallen toeneemt, zwellen de protesten aan.

{podcast audio="142709" caption="#600 - Bolsonaro wankelt te midden van straatprotesten Brazilië" }

Niet alleen omdat hij het virus bagatelliseert. Er wordt ook gedemonstreerd voor democratie en tegen racisme. Voor het tweede weekend op rij gingen duizenden mensen in verschillende steden de straat op, ook al was aangekondigd dat er hard ingegrepen kon worden en stonden de ordetroepen klaar.

In podcast De Dag zet Kees Koonings, hoogleraar Brazilië-studies aan de Universiteit van Amsterdam, uiteen wat de toenemende woede in Brazilië betekent voor de positie van Bolsonaro. En hoe explosief de situaties is, nu extreemrechtse groeperingen zich door de president gesterkt voelen om ook van zich te laten horen.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie