Podcast

Podcast De Dag: hoe tech in jaren 10 onze levens revolutionair veranderde

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe tech in jaren 10 onze levens revolutionair veranderde

[NOS - RAD1] We streamden, swipeten en shareden wat af het afgelopen decennium. In podcast De Dag onderzoeken we hoe de tech-toepassingen onze levens hebben veranderd. Want, zo zegt platformeconomie-onderzoeker Martijn Arets, de jaren 10 was het decennium waarin het internet volwassen werd.

De doorbraak van veel techbedrijven hing samen met een en dezelfde factor: wij, de gebruiker, gingen bepalen wat we willen. Die keuzevrijheid verrijkt onze geest, volgens Ellen ter Gast, filosoof en schrijver van De Dappere Kijker: waarom Netflix ons meer te bieden heeft dan Kant.

{podcast audio="123643" caption="#489 - Hoe tech in jaren 10 onze levens verrijkte én beperkte" }

Al ziet ze ook nadelen. Zo vindt ze het leven minder avontuurlijk geworden. "Vroeger ging ik liftend door Europa en kwam ik bij onbekende jeugdherbergen terecht. Nu zoek je van tevoren alles uit via Google. Het verrassingseffect is weg."

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie