Podcast
NTRVPRO

Nieuw: de podcast 'Waarom' van Eva Moeraert

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw: de podcast 'Waarom' van Eva Moeraert

In 1997 besluit de 18-jarige Bjorn om een einde aan zijn leven te maken. Dat doet hij samen met Tom, iemand van wie Bjorns vrienden en familie nog nooit hebben gehoord. In deze vijfdelige podcastserie gaat audiomaakster Eva Moeraert - de voormalige vriendin van Bjorn - op zoek naar antwoorden.

Bjorns dood sloeg bij familie en vrienden in als een bom. Ook bij Eva, de voormalige vriendin van Bjorn. Meer dan twintig jaar is er met geen woord gerept over die fatale dag in 1997.

Luister de trailer van Waarom

(En abonneer je alvast via iTunes of Stitcher om geen aflevering te missen!)

gemaakt door Lynne Brouwer

Zoveel vragen

Waarom stapten die jongens uit het leven? En wie was Tom? Wie wisten er allemaal van hun plan? Welke rol speelde de donkere grunge- en metalmuziek van de jaren 90 in zijn dood? En hoe komt het dat het aantal zelfdodingen hoger is in Vlaanderen dan in Nederland? Eva Moeraert doorbreekt de stilte en gaat op zoek naar het waarom van Bjorn.

Waarom stapte Bjorn in 1997 uit het leven?

Eva Moeraert over Waarom

"Toen ik in een doos met oude spullen een envelop met herinneringen aan Bjorn tegenkwam reageerde ik daar heel heftig op. Ik besefte dat ik zijn zelfmoord nooit helemaal heb verwerkt."

Audiomaakster Eva Moeraert

"In eerste instantie wilde ik gewoon een paar antwoorden op mijn vragen. Maar tijdens de eerste interviews voelde ik dat ik met dit verhaal ook anderen zou kunnen helpen."

Waarom luisteren?

Waarom is vanaf 16 april te beluisteren via nporadio1.nl/podcasts of via de NPO Radio 1 App. Je kunt Waarom ook luisteren via vpro.nl/waarom of via podcastplatforms Stitcher en iTunes. Abonneer je alvast om geen aflevering te missen!

Ster advertentie
Ster advertentie