Podcast

Podcast De Dag: Het nieuwe vliegen: 'een danse macabre met mondkapje op'

foto: Carla Overduinfoto: Carla Overduin
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Het nieuwe vliegen: 'een danse macabre met mondkapje op'

Nu premier Rutte heeft aangekondigd dat we vanaf 15 juni op vakantie kunnen naar allerlei Europese landen, gaan vliegmaatschappijen weer meer vliegen.

{podcast audio="138878" caption="#599 - Het nieuwe vliegen: 'een danse macabre met mondkapje op'" }

Luchtvaartmaatschappijen laten zich van hun schoonste, meest hygiënische kant zien en proberen twijfelende passagiers gerust te stellen over de risico's op een coronabesmetting. Maar hoe veilig of onveilig is het om te vliegen? En hoe is het om nu te vliegen?

In podcast De Dag vertellen Joost Margés en Carla Overduin over hoe hun recente vluchten eruit zagen. Joris Melkert van de TU Delft legt uit hoe de luchtverversing in vliegtuigen werkt. En Peter Smit, piloot en vice president flight operations bij Tranavia, vertelt over hoe het nieuwe vliegen er bij die maatschappij uitziet.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie