Podcast

Podcast De Dag: 'de machtsstructuur achter #MeToo bestaat nog steeds'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'de machtsstructuur achter #MeToo bestaat nog steeds'

[NOS - RAD1] Twee jaar geleden raakte de wereld in de ban van #MeToo. Duizenden vrouwen en mannen stonden op om te vertellen over hun ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

{podcast audio="116430" caption="#437 - 'De machtsstructuur achter #MeToo bestaat nog steeds'" }

Inmiddels is er veel veranderd, maar toch blijkt de machtsstructuur achter #MeToo nog steeds te bestaan, vertelt Eelco Bosch van Rosenthal in podcast De Dag. Hij sprak voor Nieuwsuur met Ronan Farrow, die filmproducent Harvey Weinstein ten val heeft gebracht.

En in Nederland bleek ook een Weinstein rond te lopen, ontdekte journalist Frank Waals; castingdirector Job Gosschalk. Waals schreef een boek over zijn bevindingen en is sceptisch of er iets blijvend is veranderd. "Het is wachten op de dag dat iemand zegt: 'het is een tijdje geleden, dus ik kan mijn boekje weer te buiten gaan."

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie