Podcast

Luister nu de eerste aflevering van de podcast Ik was Jou!

foto: Owen Schumacherfoto: Owen Schumacher
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister nu de eerste aflevering van de podcast Ik was Jou!

[MAX - KRO-NCRV - RAD1] In de gloednieuwe MAX/NPO Radio 1-podcastserie Ik was Jou ontmoet komiek Owen Schumacher de mensen van wie hij de identiteit voor even heeft 'geleend' toen hij de programma’s Koefnoen en Kopspijkers maakte. Vanaf vandaag is de eerste aflevering te beluisteren!

{podcast audio="83582" caption="Luister aflevering #1: Owen Schumacher ontmoet Ilja Gort" }

In elke aflevering spreekt Schumacher met een ander persoon. Onder hen Gerrit Zalm, Erik Scherder, Andries Knevel en Ilja Gort.

Want wie zijn de door Schumacher gepersifleerde mensen werkelijk? Wat drijft ze, hoe is het om zo onder een vergrootglas te liggen en hoe gaan ze om met kritiek? Schumacher praat met de geïnterviewden over televisie, humor, satire en het hedendaagse belang van beeldvorming.

'Ik ben ouder en milder geworden'

Schumacher is vooral geïnteresseerd in wat een typetje worden het met hen heeft gedaan. Vroeger stond hij er niet bij stil dat dat grote impact op iemand kan hebben. "Ik ben ouder en milder geworden, en heb dus meer respect voor wat iemand bereikt heeft", zegt Schumacher in Spraakmakers. "Iedereen die uitgesproken is, legt zijn hoofd eigenlijk ook op het hakblok, daar kun je heel makkelijk kritiek op hebben." Nu heeft Schumacher ook bewondering voor deze mensen.

Niet iedereen stelde zich gelijk open voor Schumacher. "Sommigen waren in het begin wel achterdochtig, ze vroegen zich af of het alleen om ijdelheid ging en ik wilde horen hoe grappig ik ben." Zo had Andries Knevel in het begin zijn twijfels over de bedoelingen van Schumacher. "Het is echt niet ironisch bedoeld, ik heb nu meer oprechte bewondering", benadrukt hij. "Dit zijn heel serieuze gesprekken, en dat vind ik hartstikke leuk om te doen."

Ik was Jou

MAX en NPO Radio 1 publiceren wekelijks een nieuwe aflevering van Ik was Jou. De podcast Ik was Jou is o.a te downloaden en/of te beluisteren op de NPO Radio 1-site en app, in iTunes en op MAX Vandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie