Podcast

Bestaat de 'Perfecte Moord'?

NTRVPRO
foto: VPRO, NPO Radio 1foto: VPRO, NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Bestaat de 'Perfecte Moord'?

Het leek ze zo fijn: een huisje op het platteland. Journalisten Jacqueline Maris en Gerrit Kalsbeek verhuisden weg uit de drukte, naar een plek buiten de snelheid van de stad. Maar ook op het platteland is het leven niet altijd simpel, zo bleek. Ze verdiepten zich afgelopen twee jaar in zes spraakmakende moordzaken en een verdwijning; maakten hierover de serie Kwaad Bloed. Plaats delict: het platteland.

In Radio Doc wordt het eerste deel van Kwaad Bloed uitgezonden.

Aflevering 1: De perfecte moord?

{podcast audio="124171" caption="#2 - 1. De perfecte moord" }

De spoorwegmoord

De eerste aflevering De perfecte moord, gaat over een man die een paar dorpen van maakster Jacqueline Maris afwoont. Die man zette zijn auto op een spoorwegovergang, net buiten Culemborg. Zijn echtgenote? Die zat nog vast, in de auto. De intercity uit Utrecht kon niet meer remmen. Paula van B. kwam om het leven. Peter van B. werd tot twee keer toe vrijgesproken.

Verschillende ooggetuigen, familieleden, dorpsgenoten en kennissen komen aan het woord. De details kunnen schokkend zijn.

Meer Kwaad Bloed?

De komende weken kun je in je podcastapp nog zes andere delen horen van Kwaad Bloed. Dit zijn allemaal waargebeurde verhalen over moorden en opvallende zaken uit de polder. Kwaad Bloed is gemaakt door Jacqueline Maris en Gerrit Kalsbeek.
De teksten voor de reconstructies werden ingesproken door Bert Luppes.

Moordzaken in radiodrama’s

Op een paar van de moordzaken liet regisseur Rick Steggerda zijn fantasie los. In samenwerking met verschillende scenarioschrijvers maakte hij hoorspelen: dit zijn geen reconstructies maar fictieve verhalen met een startpunt in de werkelijkheid. Deze verhalen zijn te luisteren via podcastkanaal De verhalen.

Ster advertentie
Ster advertentie