Podcast

NOS Formule 1-podcast #2: 'Niet Vettel, maar Leclerc wordt wereldkampioen'

foto: ANP fotofoto: ANP foto
  1. Nieuwschevron right
  2. NOS Formule 1-podcast #2: 'Niet Vettel, maar Leclerc wordt wereldkampioen'

[NOS] Na acht testdagen in Barcelona verplaatst het Formule 1-circus zich naar Melbourne voor de eerste race van het seizoen. Tijdens de testweken konden de teams zich nog verschuilen achter een rookgordijn, zondag wordt duidelijk wie zijn zaakjes goed voor elkaar heeft en wie niet.

{podcast audio="81286" caption="#2: 'Niet Vettel, maar Leclerc wordt wereldkampioen'" }

In de tweede aflevering van de NOS Formule 1-podcast blikken Louis Dekker (NOS-verslaggever) en Jan Lammers (oud-F1-coureur en analist) met presentator Amber Brantsen vooruit op de Grand Prix van Australië. Ferrari is daar de grote favoriet, volgens Dekker en Lammers.

Ferrari maakt indruk

"Ferrari kan alleen maar verliezen. Op basis van wat we tijdens de testweken hebben gezien, moeten ze eerste en tweede worden", zegt Dekker.

Ferrari maakte indruk met veel rondes en snelle tijden en de coureurs maakten een ontspannen indruk. Dat zowel Lammers als Dekker de Italiaanse renstal tipt, is dan ook geen verrassing. De naam die Lammers noemt als nieuwe wereldkampioen, is dat wel.

Leclerc getipt door Lammers

Hij voorspelt namelijk niet Sebastian Vettel, maar Charles Leclerc als wereldkampioen. De 21-jarige coureur gaat beginnen aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Afgelopen jaar reed de Monegask bij Sauber, waar hij werd klaargestoomd voor topteam Ferrari. Nadat Kimi Räikkönen een stap terug deed van Ferrari naar Sauber, maakte Leclerc promotie.

"Hij heeft in Vettel een fantastische tweede rijder", stelt Lammers. "Leclerc heeft niets te verliezen. Als Vettel een keer langzamer is, heeft hij zo veel uit te leggen. Leclerc hoeft niet sneller te zijn. Daardoor kan hij denken aan resultaten en goede rondetijden, terwijl Vettel met Leclerc bezig zal zijn."

Dekker kan zich vinden in de woorden van Lammers. "We gaan dit jaar zien hoe goed Vettel is. Of hoe matig hij is. Hij is een viervoudig wereldkampioen, een topcoureur. Als Verstappen opgefokt is, is hij op z'n best. Als Vettel opgefokt is, maakt hij foutjes."

Luister ook:

{podcast audio="79648" caption="#1: 'Barcelona was vooral bedoeld om elkaar zand in de ogen te strooien'" }

NOS Formule 1-podcast

NOS Formule 1-podcast #1: 'Het verschil tussen Verstappen en Vettel was groot' is hier te beluisteren en ook te downloaden via iTunes, Google Podcasts of Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie