Podcast

Podcast De Dag: hoe Wilders de woede van Erdogan verder aanwakkerde

foto: Daily Sabahfoto: Daily Sabah
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe Wilders de woede van Erdogan verder aanwakkerde

Een opmerkelijk moment afgelopen week. Premier Rutte richt zich in de camera direct tot de Turkse president Erdogan en zegt dat hij veel te ver is gegaan door aangifte te doen tegen Geert Wilders. De PVV-leider deelde een spotprent waarin de Turkse president wordt afgebeeld met een muts op.

#703 - Hoe Wilders de woede van Erdogan verder aanwakkerde

Het begon allemaal met de moord op de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty, eerder deze maand. Paty werd onthoofd nadat hij in de klas Mohammed-cartoons had laten zien aan zijn leerlingen. De Franse president Macron reageerde door de jacht te openen op moslimextremisten en hij verbood al snel een aantal radicale islamitische organisaties. Dat nieuws liet de Turkse president niet aan zich voorbij gaan. Hij riep de Turken op geen Franse producten meer te kopen.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de relatie tussen Turkije en de EU, en de net weer opgelapte diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland? NOS-correspondent in Istanbul Mitra Nazar en politiek verslaggever Wilco Boom vertellen in podcast De Dag over de relaties die opnieuw onder druk staan.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie