Podcast

Voetbalpodcast #98: 'KNVB lang op achterstand, maar heeft nu voortrekkersrol'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voetbalpodcast #98: 'KNVB lang op achterstand, maar heeft nu voortrekkersrol'

[NOS] "Het is een gedetailleerd perfect plan, dat moet je de KNVB nageven." In de NOS Voetbalpodcast bespreken commentatoren Jeroen Stekelenburg, Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jan Roelfs het zogenoemde Deltaplan, het plan waarmee de bal weer moet gaan rollen op de Nederlandse velden. "Er is hard gewerkt na alle kritiek, daar is iedereen het over eens."

Grueter vindt dat de Nederlandse voetbalbond zich met het plan gerevancheerd heeft, nadat er, ook vanuit de politiek, veel commentaar was gekomen over de beëindiging van de competitie en de roep om steun vanuit Zeist. "De KNVB stond lang op achterstand, maar heeft nu een voortrekkersrol."

Er is ook nog wel enige ruimte voor flexibiliteit, maar 1 september is wel de datum die rood omcirkeld staat in de agenda. Volgens de commentatoren is het geen goed idee om veel vroeger te beginnen. "Je moet wel ergens naartoe kunnen werken."

Topwedstrijden met publiek

In het Deltaplan wordt ook toegewerkt naar 1 januari, dan zou er weer publiek in het stadion kunnen zitten. Het lijkt Ajax-directeur Edwin van der Sar een goed idee om de topwedstrijden pas na de jaarwisseling te spelen en zo volle stadions te krijgen, vertelde hij zondag in Studio Sport.

"Ik snap het wel, je wil graag volle tribunes bij de grote wedstrijden. Maar je krijgt wel een hele rare competitie", vindt Jeroen Greuter. "Het is competitievervalsing."

"We moeten het gewoon laten gebeuren', vertelt Jan Roelfs. "Dan heeft er misschien een club geluk. Dit is op de feiten vooruitlopen. Ik zou een normaal schema maken en dat gewoon volgen. We willen weer voetballen, accepteer en omarm dat."

"We gaan weer voetballen, dat is al heel wat", sluiten de overige commentatoren zich bij Roelfs aan.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie