Podcast

Podcast De Dag: De coronabegroting en de verleidingen van 'gratis geld'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De coronabegroting en de verleidingen van 'gratis geld'

Het coronavirus is terug te vinden tot in de haarvaten van de miljoenennota. Wat kost de pandemie ons? En waarom maakt niemand zich zorgen over de staatsschuld?

#671 - De coronabegroting en de verleidingen van 'gratis geld'

De derde dinsdag van september 2020 is er een voor in de geschiedenisboeken. Dit jaar is er op Prinsjesdag geen Ridderzaal, geen koets, geen driewerf hoera (want spreekkoren zijn verboden) en minister Hoekstra presenteert een uitzonderlijke begroting. Een begroting waarin afscheid wordt genomen van nóg een traditie: de Nederlandse zuinigheid. Steunpakketten, investeringen; het kan niet op in Den Haag. Waarom maakt niemand zich zorgen over de oplopende staatsschuld?

Politiek verslaggever van de NOS Roel Bolsius heeft voor podcast De Dag uitgezocht hoe corona terug te zien is tot in de haarvaten van de begroting. Hij zet op een rij wat de pandemie ons grofweg kost. Economieredacteur Charlotte Waaijers vertelt waar het geld vandaan komt om alles te betalen en wat de risico's zijn de verleidingen van 'gratis geld'.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie