Podcast

Podcast De Dag: Krijgen nertsenfokkers te veel geld om te stoppen?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: Krijgen nertsenfokkers te veel geld om te stoppen?

Critici vinden de compensatie voor nertsenhouders, die door corona drie jaar eerder moeten stoppen dan gepland, veel te ruim. Sommigen vermoeden zelfs dat de boeren hun dieren expres hebben laten besmetten. Hoe is de regeling tot stand gekomen?

#663 - Krijgen nertsenfokkers te veel geld om te stoppen?

Volgend jaar maart mogen er in Nederland geen nertsen meer gehouden worden die verkocht worden om hun pels. Het nertsenfokverbod is door de vele coronabesmettingen op nertsenhouderijen drie jaar naar voren gehaald en de boeren krijgen daarvoor een financiele vergoeding. Volgens critici is de compensatie veel te ruim, sommigen vermoeden zelfs dat de boeren hun dieren expres hebben laten besmetten.

In podcast De Dag aan parlementair verslaggever NOS Lars Geerts de vraag: wat schuilt er achter de compensatieregeling voor nertsenfokkers? Is het kwade opzet, een slimme nertsenlobby of een kwestie van behoorlijk bestuur? Omroep Brabant journalist Hans Janssen vertelt waarom er zoveel fokkerijen in die provincie zijn, en hoe de gemoederen daar onder fokkers zijn.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie