Podcast

Podcast De Dag: De vragen van kinderen over corona

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De vragen van kinderen over corona

[NOS] Net als volwassenen hebben kinderen veel vragen over het virus. "Ook zij hebben er recht op om goed geïnformeerd te worden."

{podcast audio="125390" caption="#544 - De vragen van kinderen over corona" }

Ruim een miljoen kinderen kunnen vanwege de corona-uitbraak sinds maandag niet meer naar school en zitten opeens thuis. Ouders zijn druk bezig met structuur aanbrengen in de dag en treden op als juf of meester, vaak strenger dan de docenten op school, terwijl ze zelf ook nog aan hun werk toe proberen te komen.

Dat kan voor spanningen zorgen, vertelt Noortje Deutekom van het NOS Jeugdjournaal in podcast De Dag. Ze spreekt veel met kinderen over de corona-uitbraak en merkt dat kinderen met veel vragen zitten. Over het virus zelf, over de lessen die ze missen op school en over de sociale aspecten.

Zapplive Extra

En Klaas van Kruistum presenteert vanaf vandaag op het kinderplatform van de NPO, Zapp, iedere dag tussen 13.00 en 15.30 uur een educatieve liveshow voor kinderen, die helemaal draait om corona - Zapplive Extra. Het programma is bedoeld als alternatief lesrooster, totdat kinderen weer naar school mogen.

Hij vertelt dat kinderen via dat programma ook met elkaar in contact kunnen komen, iets waar ze in deze tijd veel behoefte aan hebben.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie