Podcast
NTRVPRO

Lang leve de auto #2: Deze honderdjarige wijdde zijn hele leven aan auto's

foto: Jan Duijnfoto: Jan Duijn
  1. Nieuwschevron right
  2. Lang leve de auto #2: Deze honderdjarige wijdde zijn hele leven aan auto's

De elektrische, zelfrijdende auto komt eraan. Lekker achteroverleunend van A naar B en hij is nog goed voor het milieu ook. Maar vinden automobilisten het wel zo lekker om het stuur los te laten, vraagt radiomaakster Remy van den Brand zich af?

Want zoals mobiliteitshistoricus Gijs Mom weet: "Er is iets heel speciaals tussen mensen en auto’s – en dan vooral tussen mannen en auto’s".

In de korte radioreeks Lang leve de auto hoor je enkele heren, die vertellen over de bijzondere plaats die de auto in hun leven inneemt. In deel twee hoor je de 100-jarige Jan Duijn die zijn hele, lange leven wijdde aan auto’s.

Jan Duijn over zijn leven als autohandelaar

Jan Duijn werd op zijn honderste verjaardag verrast met een autoritje

Quote

In heel Hoorn reden destijds maar tien auto's

Jan Duijn

Duijn, geboren in 1918: "Mijn buurman had een autobedrijf, maar dat was helemaal in het begin. Ik ging daar naartoe en dat was prachtig. In Hoorn reden toen maar tien auto's. Ik kwam van de mulo af en toen wist ik wat ik wilde: Ik wilde in de autowereld, niks anders".

Video niet beschikbaar

Radio Doc

Radio Doc is hét documentaireprogramma van Radio 1. Met iedere zondagavond om 21.00 uur een kort en een langer verhaal over onderwerpen die mensen in Nederland bezighouden. Volg Radio Doc op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie