Podcast
NOS

Podcast De Dag: de Britse zomer vol onvrede

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de Britse zomer vol onvrede

Groot-Brittannië staakt. Vanaf vandaag ligt het treinverkeer dagenlang zo goed als plat. En vele sectoren leggen komende tijd ook het werk neer voor een beter salaris nu alles duurder wordt. Britse media spreken inmiddels over de summer of discontent, de zomer van ontevredenheid. En de vraag is of het bij dit seizoen blijft. Of dat het VK ook een autumn en winter vol stakingen tegemoet gaat.

#1158 - De Britse zomer vol onvrede - De Dag

Een winter of discontent is er al eens geweest eind jaren '70. Ook toen was de inflatie hoog en wilden de stakers dat hun salaris mee zou stijgen. Peter Brusse was in die jaren correspondent voor de NOS in Londen en weet nog goed hoe de ratten door de bergen afval liepen die maar niet opgehaald werden. In podcast De Dag vertelt hij dat de tijden van toen terug lijken. Wat kunnen we leren van de oplossing van toen?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie