Podcast

'Wie ben jij nou echt?', de nieuwe podcast-miniserie van Alicante

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Wie ben jij nou echt?', de nieuwe podcast-miniserie van Alicante

Wie ben je nou echt? is een nieuwe podcast-miniserie van Alicante en NPO Radio 1, over je identiteit vinden binnen de Nederlandse samenleving. Gemaakt door Arda Kaya en Elif Kan, met als gasten: muzikant Yousef Gnaoui, schrijver Mano Bouzamour, YouTuber Ismail Ilgun, actrice Toprak Yalçiner, presentator en komediant Ta Joela en documentairemaakster Roziena Salihu.

#16 - Wie ben je nou echt? - Roziena Salihu & Ta Joela

Al deze mensen hebben één ding gemeen: een migratieachtergrond. Door dit gemeenschappelijk goed herkennen ze veel vooroordelen, awkward momenten en irritaties, waar ook presentatoren Arda Kaya en Elif Kan tegen aanlopen. 'Wat spreek je goed Nederlands!', bijvoorbeeld. Of de aanname dat je een andere taal spreekt, puur gebaseerd op je uiterlijk.

Wie ben je nou echt?

In deze podcast wordt op humorvolle en luchtige wijze anekdotes uitgewisseld. Maar er is ook ruimte voor confronterende en emotionele momenten, bij zowel de presentatoren als de gasten. Daarnaast leren de presentatoren en gasten veel van elkaar en komen ze tot nieuwe inzichten rondom hun eigen identiteit en hoe ze zichzelf zien binnen de Nederlandse samenleving.

De podcast Wie ben je nou echt? is een gesprek tussen verschillende Nederlanders met een migratieachtergrond. Voor als je wilt weten en begrijpen wat er in het hoofd speelt van (jonge) mensen die kampen met de problematiek rondom hun eigen identiteit. "We lijken heel verschillend maar stiekem zijn we allemaal hetzelfde."

Alicante

Vier NPO Radio 1-verslaggevers, één podcast. Racistische whatsappstickers. De op één na jongste monnik van Nederland. Evangelische ex-criminelen. Live op Instagram vanuit de gevangenis. Alicante brengt je boeiende, spannende, nieuwswaardige verhalen. Reportages, interviews, humor, spanning. Het nieuws van alle kanten!

Heb jij een onderwerp of een verhaal waar Alicante in MOET gaan duiken? Stuur ons dan nu een bericht via alicante@radio1.nl.

Alicante bestaat uit Arda Kaya, Ilan Hoekstra, Shayno Numansen en Thijs van Litsenburg en is een productie van BNNVARA en NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie